Ваксинират се с приоритет хора от трета и четвърта фаза, но коридорът остава отворен и за хората извън тези групи

"Зелените коридори" за ваксинация в София работят и днес, но частично. Трите големи болници - "Пирогов", Военномедицинска академия и "Света Анна" изчерпаха количествата. Те ще възобновят работа при нова доставка.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Там ще се ваксинират само членове на избирателни комисии и всички, на които трябва да се постави втора доза. Зелените коридори в болница "Свети Иван Рилски" отвориха тази сутрин в 8, но и там количествата вече са изчерпани. Функционира и "зеленият коридор" в Александровска болница, където  се изви опашка от желаещи да си поставят защита.

БЕЗ "ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ" ОТНОВО: В някои болници дозите свършиха за часове

Ваксинират се с приоритет хора от трета и четвърта фаза, но коридорът остава отворен и за хората извън тези групи.

Прогнозата е, че България може да достигне същите нива на пандемията от края на 2020-та. А отварянето на заведенията щяло да допринесе за новия пик.

Решението е само в бързото ваксиниране на повече хора, категорични са медиците. Ваксините в т.нар. "зелени коридори" обаче са на привършване. А опашки от чакащи се извиха и днес.

Имунизиране на пациенти върви и при личните лекари. Но и при тях количествата от дозите са ограничени.

Пред националното радио зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева заяви, че джипитата нямат право да искат такса за поставяне на препарата. А при неправомерно таксуване пациентите могат да се обърнат към здравните власти.

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.