Това заяви военният министър от София

„Поздравявам всички българи с празника. Нека не забравяме, че това е празник на всички българи. Не само на хората, живеещи в днешна свободна България, но и на онези, които живеят около нас. Честит празник на българите в България и на българите в Македония”, каза навръх националния ни празник военният министър Красимир Каракачанов. 

143 години свободна България!

Той коментира и предстоящия парламентарен вот, като посочи, че свободата не може да преминава само през едни избори или една дата.

„Нямаш ли свободата в съзнанието си, не я ли отстояваш всеки ден, дали ще е 3 март, или 4 април - няма никакво значение, защото ако ти не се чувстваш свободен в сърцето или волята си - няма как да си такъв”, добави Каракачанов. 

Той смята, че свободните избори трябва да бъдат честни.

„Партиите и политиците да не забравят, че изборите не са война, те са съревнование. Едно съревнование, на което трябва да се борят идеи, а не конфронтации и омраза”, категоричен е военният министър. 

Борисов: Тези, които коментират, са там, където искат

Според Каракачанов краят на пандемията ще се види, ако сме по-дисциплинирани.

„Това, че мерките се разхлабват или след това затягат не е основание да не се пазим самите ние. Когато и ваксинацията мине, краят се вижда”, каза още той. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.