Гергана Гунчева се срещна с баскетболиста от националния отбор Павлин Иванов и съпругата му Рената

Не е клише,че когато си заобиколен от любящи и подкрепящи хора, сбъдваш по-лесно мечтите си. Дори и пътя към тях да е труден, подкрепата на най-близките в трудните моменти дава криле. В „Неделята на NOVA” разказваме историята на баскетболиста от националния отбор Павлин Иванов и съпругата му Рената и как хармонията изисква големи компромиси, дори и в най-емоционалните и ценни моменти за семейството.

След дълго чакане от 10 години България отново ще участва на Европейско първенство по баскетбол за мъже. След като тимът ни пропусна три шампионата, малцина бяха тези, които вярваха,ч е отново ще бъдем сред най-добрите отбори на Стария континент. Не и играчите, не и ръководството!

Министър Кралев откри международен турнир по таекуондо (СНИМКИ)

Един от играчите с ключов принос за успеха бе Павлин Иванов. С няколко решаващи тройки, 27 годишният баскетболист ще участва на своето първо Европейско първенство с мъжкия национален отбор.

„Бях доста нахъсан. В смисъл - не ги мислех. Аз не мислех, че остава малко време, дали ще я изтърва или ще я вкарам, дали е важна точката. Просто бях готов всяка точка да е важна. Когато си максимално концентриран няма как да не стане - те влизат нещата, започват да се получават. Като малки всички имаме мечти и това беше едно стихче, че съм успял в кариерата си да класирам, не аз нали, отборът, с който бяхме, да класираме България на европейско. Сега, другата ми мечта е да играя на европейско. Има година и половина, ще се готвим, ще се доказвам така че това ми е другата мечта”, разказва Павлин Иванов.

Започна изграждането на лекоатлетическа писта на стадиона в Габрово

За Павлин 2021 със сигурност е една от най-щастливите години до момента. Броени дни преди да отпътува за Латвия, съпругата му Рената го дари с близнаци – Александра и Ивайло. Двойката има и момиченце – Виктория на 2 годинки.

„До последно всъщност не можех да повярвам, че има две бебета в корема ми, но се зарадвахме, защото все пак той е казвал винаги, че иска от три до пет деца. Така че сега с една бременност”, заяви Рената, съпругата на Павлин.

„Стигнахме долната граница. Видях ги общо за два часа и тогава точно беше този сняг - големият, който падна и за два часа ги видях, час и половина”, спомня си Павлин.

Сякаш с намигване от съдбата близнаците се раждат по естествен начин точно навреме, за да може баща им да замине спокоен за важния турнир по пътя към сбъдване на мечтата си.

Повече гледайте във видеото