Николай Дойнов с ретроспекция за коронавируса в България и промените в живота ни през последните 12 месеца

На осми март се навършва една година, откакто в България бе установен първият, заразен с COVID-19 – вирусът, който промени света. Улиците опустяха, хората се запасяваха с предпазни средства и в цялата страна бяха въведени контролно пропускателни пунктове. София бе затворена, зад вратите на своите домове останаха милиони  българи, за които киното, театъра, концертите и големите магазини се превърнаха далечен спомен. За социалната дистанция, живота с маски и промените, които белязаха последните 12 месеца разказват авторът Николай Дойнов и операторът Емил Александров в „Темата на NOVA“.

„Темата на NOVA”: „Любов на първа линия”

На 25 февруари е създаден Национален оперативен щаб, начело с Ген. Венцислав Мутафчийски, който предупреди за силата на заразата в паметен среднощен брифинг. В „Последната една година“ екипът на NOVA припомня как започна всичко с историята на първите заразени българи от Плевен и Габрово. Зрителите ще чуят разказа на медицинския екип, диагностицирал и лекувал първите пациенти с коронавирус. И още – как преминахме през тази година, говорят доц. Ангел Кунчев и проф. Атанас Мангъров.

„Темата на NOVA”: Доза Надежда

От пандемията тежко пострада и бизнесът, а държавата въведе мерки за финансова подкрепа. Как днес се справят родните предприемачи и каква е разликата с колегите им в Гърция – гледайте във видеото.