Тя е смес от две влияния - атмосферата на зимните спортове и идеята на парижкия шик от 70-те години

По време на виртуалната Седмица на модата в Париж своята колекция за есенно-зимния сезон на 2021 година представи модна къща "Шанел". Креативния директор виржини виар черпи вдъхновение от нощния живот. 

След величествения Гран пале, модна къща "Шанел" избра интимната обстановка на парижки нощен клуб за виртуалното си шоу, където момичетата се забавляват, докато дефилират в нови тоалети. 

Облечени в бляскави прозрачни модели, манекенките небрежно оставят палтата си в гардеробната, довършват грима си и се разминават  по облицованото с червен велур стълбище на  клуб "Кастел" в Сен-Жермен-де-Пре. 

Дизайнерката играе с контрастите на ниво обеми и материи - дълго палто от туид разкрива боси крака, обути в обемни боти от черна изкуствена кожа. Костюм с панталон  в черно и малки карета от синьо ламе се комбинира с фини презрамки от перли. 

Бродирани ски костюми от туид в бяло и розово се съчетават със сандали. 

Виржини Виар, наследницата на Карл Лагерфелд споделя, че тази колекция е смес от две влияния - атмосферата на зимните спортове  и идеята на парижкия шик от 70-те години.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.