Очаква се до 10 см снежна покривка в някои райони на Западна България

В хода на днешния ден вятърът ще е със силни студени пориви в западната половина на страната. Валежите ще продължат, като ще са по-интензивни именно там, както и в Дунавската ранина. Сняг ще вали по високите части на областите на запад и в Предбалкана, с натрупване на снежна покривка между 5 и 10 см. Температурите следобед ще бъдат между 3 и 8 градуса. В планините се очакват обилни снеговалежи и бурен вятър със скорост на моменти над 100 километра в час. Температурите в топлата част на денонощието ще бъдат между плюс 1 и минус 6 градуса.

За деня е в сила жълт код за силни пориви на вятъра (над 50 км/ч) и интензивни валежи от сняг в областите на Западна България.

В сряда и четвъртък преди обяд времето ще се запази ветровито с валежи, макар и по-слаби. След това валежите ще намаляват и ще спират. Ще се покаже и слънцето. Резки температурни колебания не се очакват. По-студено ще е в петък сутринта на местата, където облачността е рехава, с температури до минус 5 – минус 8 градуса. Дневните стойности до края на седмицата ще са между 5 и 10 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.