Жители се оплакват, че той трупа опасни отпадъци и заплашва деца

Мъж тормози хората в столичния квартал „Дървеница". Съседите му твърдят, че той ги преследва и заплашва с нож. Беше нападнал и бременна жена. За случая разказахме още миналата година. Оказва се, че казусът все още не е решен.

Децата от близкото училище също са сред потърпевшите. Има и снимки, на които се вижда как мъжът спи навън, под покрива на кооперацията си.

Жители на столичен квартал твърдят, че са системно нападани от техен съсед

„Въртим се в един параграф 22. Първо мъжът не беше освидетелстван. Вече той е с диагноза психично разстройство - първа фаза на шизофрения. Мъжът обаче не се лекува. Той е на амбулаторно лечение, на което според неговия лекар, не ходи. Осведомена е и прокуратурата, но от там не се взимат мерки”, казва една от съседките в квартала - Златка Керемедчиева.

По думите й в случая няма имотен спор, а мъжът продължава да живее сам.

„Последното нападение над мен е от 12 март. Нападна ме с чадър и ме удря. Всички казват, че роднините му трябва да вземат решение, но те не го правят”, разказа още тя.

АГРЕСИЯ МЕЖДУ СЪСЕДИ: Говори синът на мъжа, обвинен в нападение над бременна жена

„Той събира боклуци и трупа където реши - по тротоара, около входа на близкото училище. Беше организирал есента изложба от пластмасови туби. Нашият районен кмет казва, че единственото, което можем да правим е да чистим след него. Човекът има нужда от грижа и лечение”, разказа друга съседка.

Още по темата гледайте във видеото.