Целта е да се съберат от корпорации и филантропи 22 милиарда долара с помощта на проявата

Певиците Дженифър Лопес и Селена Гомес ще участват в международен ваксинационен
концерт на Global Citizen. Целта на инициативата е подпомогне медицинските работници в най-бедните страни в борбата срещу пандемията. 

Целта на организаторите от групата Global Citizen е да се съберат от корпорации и филантропи 22 милиарда долара с помощта на проявата. 

"Това е първото по рода си събитие, с което  целим да призовем световните лидери да се ангажират с равнопоставено разпространение на ваксини срещу COVID-19. Концертът ще се излъчва в целия свят в интернет. Освен Дженифър Лопес и Селана Гомес , ще участват и Еди Веддер, Foo Fighters, J Balvin и HER“, споделя Хю Евънс, организатор на кампанията.  

Бившите на Дженифър Лопес я засипаха с похвали

Според организаторите около 27 милиона здравни работници по света нямат достъп до ваксини срещу COVID-19. Шейсет нации по света досега не са получили нито една ваксина.   

„Реалността е, такава ,че в момента голяма част от най-богатите нации се запасяват с ваксини.  Призоваваме ги спешно да дарят тези дози, за да  достигнат до повече хора по света.  Австралия например вече изпрати милион дози на Папуа Нова Гвинея . И чуваме , че испанското правителство също се активизира в подкрепа на Латинска Америка. Но все още не е достатъчно , трябва да се обединим и да си помогнем взаимно, това е посланието на тази кампания“, казва още Евънс.  

Селена Гомес се завърна към латино музиката с нов албум (ВИДЕО)

Концертът ще бъде излъчен на 8 май. Гастролите ще бъдат записани на стадиона "СоФай" в Лос Анджелис.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.