Летището е било затворено след сигнал за кола, движеща се в грешна посока

Полицията в американския град Сан Антонио, Тексас, е застреляла в четвъртък мъж, който е открил огън с пистолет пред летището в града, съобщи Асошиейтед прес.

Ученик откри огън срещу полицаи в гимназия в Тенеси (ВИДЕО+СНИМКИ)

Летището е било затворено, след като полицията е получила сигнал, че автомобил се движи в грешната посока на път край летището, съобщи на пресконференция полицейският началник Уилям Макманъс. Полицейски служител е дал знак на колата да спре, след което от нея изскочил мъж и започнал да стреля.

ЕКШЪН В ПАРИЖ: 30-годишен мъж е бил разстрелян, а жена - ранена (ВИДЕО)

В отговор полицията отговорила на стрелбата. Мъжът е бил улучен и по-късно е бил обявен за мъртъв при пристигането си в болницата. Няма други пострадали при инцидента. Макманъс похвали полицейския служител, застрелял нападателя, като каза, че с действията си той е спасил много човешки животи, защото извършителят е имал голямо количество боеприпаси и е стрелял безразборно към хората.

Шестима ранени при стрелба в мебелна къща в Тексас

Смята се, че нападателят е бил същият, който по-рано в четвъртък е открил огън от натоварен пътен надлез в северната част на Сан Антонио. Мъжът е имал история на душевно заболяване.
Според специалния федерален агент Крис Комбс няма причина да се смята, че мотивите на стрелбата са терористични.

Източник: БТА