Това става със заповед на здравния министър

Ново отпускане на ограниченията у нас. Увеличава се капацитета за работа на детски центрове, клубове и фитнеси, както и за провеждането на семинари. От днес детските центрове и клубове отново отварят врати. Те ще работят при капацитет от 50%.Със същото ограничение ще могат да се провеждат и семинари изложения. Фитнесите и театрите досега посрещаха посетители при капацитет от 30%, а от днес той се увеличава също на 50%. До 27 април остават забранени груповите туристически пътувания.

Ема е едва на 14 месеца, току-що е проходила и отварянето на детските центрове носи глътка въздух за родителите й. "Както вали от 4-5 дни - обиколихме всичките ъгли вкъщи. Радваме се, че можем да направим малко разноообразие", споделя майка й Христина Николова. 

За да са спокойни посетителите още с влизането са взети мерки. "В момента сме удвоили провеждането на дезинфекция на абсолютно всичко съоръжения. Имаме доста голяма площ и можем да си позволим да приемаме хора и да спазваме изискванията за 8 метра и за 50% посещаемост", заяви Ефросиния Градинарска, управител на детски център.

Имат обаче проблем със служителите след дългата пауза, в която не са работили. "Доста дълъг период, ясно ви е, че загубихме и доста от хората, които работят в детския кът, тепърва започваме да набираме персонал", посочва Градинарска.

А въпреки старанието на служителите да се спазват правилата, според майката на Ема да има дистанция между децата е почти невъзможно. "Между децата не, честно казано, децата няма как да им се обясни. Иначе възрастните да, всички носят маски, държат се на разстояние", категорична е Христина. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК