Основните нюанси са черно, бяло и бледо лилаво

Виржини Виар представи новата си круизна колекция за 2021 година. Креативният директор на "Шанел" (Chanel) черпи вдъхновение от Прованс – един от най-красивите региони в Южна Франция.  

Всяка следваща колекция на Виржини Виар за "Шанел" разказва по малко за модната къща и вълнуващия живот на мадмоазел Коко. Сега тя представи круизната си колекция, пренасяйки ни в Прованс – онзи вълшебен регион в Южна Франция, в чиято хълмиста част се намира известното селце Ле Бо дьо Прованс.

Моделите дефилираха в т.нар. „Катедрала на образите“, където редовно се провеждат светлинни спектакли и изложби. Това място пред 1960 г. художникът, поет и режисьор Жан Кокто използва за декор, докато снима филма „Завещанието на Орфей“.

ВИРТУАЛНА СЕДМИЦА НА МОДАТА В ПАРИЖ: "Луи Вюитон" представи колекция, вдъхновена от изкуството

Кокто е бил сред близките приятели на Коко Шанел и двамата са работили заедно многократно. Жан рисува някои от най-вълнуващите й портрети, а в замяна Коко правела костюми за негови продукции. Самият той лично украсявал писмата си към нея с рисунки, което обяснява защо новата колекция е пълна с графични принтове и бунтарски отпечатъци. 

Особено впечатление правят костюмите от две части, черно-белите поли и рокли, раираните жилетки и скромните аксесоари, завършващи визията, без да отнемат от нейното естествено очарование.

СЕДМИЦА НА МОДАТА В ПАРИЖ: „Шанел“ представи колекция, вдъхновена от нощния живот (ВИДЕО)

Основните нюанси са черно, бяло и бледо лилаво, а върху голяма част от дрехите са избродирани лавандула, мащерка и маргаритки. 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.