Стотици се събраха на бдение на мястото, на което той е бил пребит

Мъж почина след жесток побой на улицата. Жертвата е 44-годишен човек от Петрич. Миналата неделя той е станал обект на агресия. Двама мъже са го пребили с боксове, оставяйки го в безпомощно състояние. Самуил Кацарски е издъхнал вчера, а стотици се събраха на бдение в негова памет за втора поредна вечер.

 

 

Мъжът е бил пребит в малките часове на денонощието пред магазин за цигари и алкохол. След жестоки удари, той изпада в безпомощно състояние.

Непълнолетен отива на съд за побой на мъж във Видин

„Като дойдох на мястото видях как човекът лежи, целият беше окървавен и трима души се бореха за живота му. Той беше в много тежко състояние. Аз дойдох на помощ и помогнах на момчетата. Беше си глътнал езика”, каза Христо Гецков, свидетел на случилото се.

Причините за боя не са ясни. Знае се обаче, че жертвата и нападателите не са се познавали. „Има много версии какво се е случило. Единственото, което знаем със сигурност е, че е бил зверски пребит. Вследствие на тежки удари в главата изпада в кома. Една седмица се бори за живота си”, каза братът на починалия.

Мъж почина след побой в Сливенско

Кацарски се е занимавал с магазин за цветя. В Петрич всички са го познавали.

„Едва ли има човек в този град, който да каже нещо лошо за него. Всички го свързваме само с хубави неща, с хубави моменти. Той създаваше, твореше. Никой не заслужава нещо подобно”, коментира жена, живееща в града.

„Вярваме в наказателната система на България. Надявам се да има справедливост”, каза братът на починалия.

Двамата нападатели са от Петрич - на 27 г. и 24 г. Първоначално им е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. След смъртта на Кацарски обвинението вероятно ще бъде променено.