До случилото се е стигнало след отнемане на предимство

Пореден случай на агресия на пътя. Жена е била нападната от шофьор, след като се засекли на улицата. Инцидентът е уловен и от охранителна камера. Всичко това се случва в района на „Ломско шосе” в София. Агресивният шофьор е задържан, а потърпевшите ще търсят правата си в съда.

Моторист едва не прегази полицаи на оживен булевард в Пловдив

„Предисторията е дълга. Това се случва на 29 май около обяд. Шофирах личния си автомобил по път с предимство. От една от преките изскочи джип, който препречи пътя ми. Подадох звуков сигнал. Той изчака няколко секунди, даде назад и ме подпря с теглича си, след което си тръгна. Аз го последвах, защото не знаех какви са щетите по автомобила му. Подадох му няколко сигнала да спре, махах му с ръка, но той нямаше подобно намерение”, разказа потърпевшата Ани в ефира на "Здравей, България".

В крайна сметка шофьорите отбиват след няколко преки. Тогава Ани заявява, че ще извика органите на реда. Агресивният водач и неговата спътница отвръщат на заканата със смях. След това мъжът се изплюва в колата на Ани.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Шофьор се сби с мотористи в София (ВИДЕО)

„Почувствах се супер унизена от тази постъпка. Опитах да мина пред него, за да му попреча да тръгне, но не успях. Светна червен светофар и си помислих, че най-накрая ще спрем. Той обаче мина на червено, последвах го като през цялото време сигнализирах със звуков сигнал”, споделя още Ани.

Мъжът прави обратен завой и минава през велоалея. Впоследствие става ясно, че при тази маневра шофьорът е щял да прегази преминаваща по тротоара жена и децата й.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Клип с кавга между шофьори обиколи социалните мрежи

„Изненадващо мъжът зави в една улица. Спрях след него съвсем плахо. Той слезе и се затича яростно към мен. Първо изрита колата, после кракът му влезе вътре. Ритна ме с крак в лицето”, каза още Ани.

Мъж от близката къща и друг шофьор, който спира на улицата, успяват да задържат агресивния шофьор, докато дойде полицията. Пробите за алкохол и наркотици на нападателя са отрицателни. Мъжът е задържан, повдигнато му е обвинение за хулиганство.