Как ще бъде разрешен казусът

Родители на седмокласници излязоха на протест заради отстранен учител по математика. Казусът е от 129 ОУ „Антим I“ в столицата, уведомено е и Министерството на образованието.

„Причината е, че две седмици преди матурите на 7-и клас разбрахме по случайност, че учителката, която ги е подготвяла цяла година, остава без работа - изтекъл ѝ е изпитателният срок. Беше ни обяснено, че всичко е нормално и това е единствено административен проблем”, каза Николай Ангелов. 

 

 

По думите му управата на училището се е съгласила да продължи договора, след като родителите са изразили недоволството си. Родителите определят случващото се в училището като практика, защото всяка година преподавателят се сменя. 

„Проблемът е, че това изглежда по-скоро като практика от страна на училището да се подписват временни договори. Сещам се за три учителки, на които договорите са прекратени”, каза още Ангелов. 

Последва среща между директора и адвоката на преподавателката, след която се стигна до споразумение.

„Обидно ми е, разбира се, защото съм положила много усилия да подготвя тези деца. Сега обаче всичко е нормално”, каза учителят по математика Ирина Карамитева.

„Ще продължим договора, който е сключен с нея, до края на учебната година, така че да са спокойни учениците и родителите, за да могат спокойно да завършат 7-и клас”, каза директорът на училището Галя Георгиева.