Това заяви тя на брифинг в централата на БСП

Чума по животните в Странджа нямаше, заяви на брифинг в централата на БСП лидерът на столетницата Корнелия Нинова. Това се доказвало от решение на Върховния административен съд.

„Това решение е доказателство за две неща. Първо - че онова масово избиване на животни е едно от най-големите престъпления на управлението на ГЕРБ в миналите мандати. Второто е правотата на БСП, когато сме последователни, аргументирани и близо до хората - истината излиза наяве”, допълни Нинова. 

 

 

Тя коментира и посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши у нас. „Изглежда съвсем логично тя да започне обиколка във всички държави. Не виждам нещо извънредно”, добави лидерът на столетницата. 

Относно изборите зад граница Кристиан Вигенин смята, че е прибързано да се счита, че няма да бъдат попълнени секционните комисии.

„Наша обща отговорност е да направим така, че изборите в чужбина да протекат нормално в условията на сега действащия Изборен кодекс. Ако има допълнителни тревожни сигнали, ще обсъдим и ще видим като партия какво можем да направим”, уточни председателят на предизборния щаб на партията.

Според Нинова притеснителни били сигналите, дошли преди няколко дни, от разговорите между ЦИК и „Сиела Норма” за машините за гласуване.

„След това се получиха уверения, че този проблем ще бъде решен. Трябва да се положат усилия да се изпълни законът. Дано служебният кабинет и ЦИК си свършат работата”, посочи още тя.

Редактор: Георги Генов