Голямата звезда на Дания колабира на терена по време на мача Дания - Финландия

Датски лекар направи изявление пред медиите по повод състоянието на Ериксен. Голямата звезда на Дания колабира на терена по време на мача Дания - Финландия от група Б на UEFA EURO 2020. На Ериксен вече са му направени десетки изследвания, за да бъде установена точната причина за прилошаването му. Главният лекар в Сърдечния център на болница Rigshospitalet, в която е Ериксен, говори пред медиите и обясни по-подробно какво вероятно се е случило с футболиста, пише Gong.bg.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Звездата на Дания колабира на терена, на трибуните се молят за живота му (СНИМКИ+ВИДЕО)

„Ще направим ултразвуково сканиране на сърцето, за да разберем какви са проблемите му. Може да става дума за инфаркт, вентрикуларна тахиаритмия или коронарна артериална болест на сърцето. Не е характерно за 29-годишен човек да бъде изложен на риск от сърдечен арест, особено в такава спортна форма като неговата“, заяви лекарят, цитиран от tv2lorry.dk.

ИСТИНСКИ ГЕРОЙ: Целият свят аплодира капитана на Дания (ВИДЕО+СНИМКИ)

Състоянието на Ериксен е стабилно, в болница е (ВИДЕО+СНИМКИ)

От Датската футболна асоциация потвърдиха, че футболистът е в стабилно състояние. 

„Тази сутрин говорихме с Кристиан Ериксен, който изпрати поздрави на своите съотборници. Неговото състояние е стабилно. Предстоят му още изследвания. Отборът и щабът получиха помощ заради кризисната ситуация и ще продължат да се подкрепят взаимно след вчерашния инцидент. Бихме искали да благодарим на всички за сърдечните пожелания към Кристиан Ериксен от фенове, играчи, кралските семейства на Дания и Англия, международни асоциации, клубове и т.н. Окуражаваме всички да пращат пожеланията си до Датската футболна федерация, където ще се уверим те да бъдат предадени на Кристиан и неговото семейство“, се казва в изявлението.

Приятелката на Ериксен - обляна в сълзи на терена (ВИДЕО+СНИМКИ)

Само бързата реакция на капитана на датския отбор - Симон Кяер и британския рефер Антъни Тейлър са спасили живота на футболиста.  

Минути преди края на първото полувреме, след странично хвърляне, Ериксен се строполи на земята без никакъв контакт с друг играч. Реферът веднага прекъсна двубоя и извика лекарските екипи, а в това време капитанът на датчаните Симон Кяер оказа първа помощ на своя съотборник. Докато Ериксен се бореше за живота си, играчите на Дания се наредиха около него, за да осигурят дискретност от над 15-те хиляди присъстващи фенове и милионите гледащи по телевизията. Много от играчите не можеха да скрият сълзите си, а други се молеха. 29-годишният играч на миланския Интер беше изнесен на носилка зад параван от финланско знаме и откаран в болница. Дори след мача, треньорът на Дания трудно скриваше емоцията.

ПРИЯТЕЛСКИ ЖЕСТ: Лукаку посвети гола си на Ериксен (ВИДЕО)

„Не мога да похваля достатъчно тези играчи. Не мога да съм по-горд с тези хора, които се грижат един за друг и които се държат заедно в момент, когато един от тези, които обичаме, лежи на земята и се бори”, каза Каспер Хюлманд, треньор на Дания.

След края на мача датски медии написаха – „Дания загуби, но животът победи”.

ВСИЧКО ЗА ИНЦИДЕНТА С ЕРИКСЕН ЧЕТЕТЕ ТУК