От болницата отричат обвиненията и твърдят, че мъжът е отказвал да бъде лекуван

Мъж почина в спешно отделение на плевенската болница след седем часа обикаляне по кабинети, твърдят близките му. Според тях те не били допуснати до лечебното заведение. От болницата заявиха, че мъжът е отказвал да бъде лекуван.

Жена с COVID-19 почина на входа на болница в Благоевград

В понеделник 69-годишният Наум Петров катастрофира с личния си автомобил. Откаране е до Спешна помощ Плевен от свой близък.

„След половин час го изкараха на носилка, за да му направят скенер. Травма на главата не беше установена. Изпратиха го в кардиологията заради проблем със сърцето. След време ни казаха, че го пращат на втори скенер, на който се вижда, че дядо ми има счупени ребра”, разказва внучката на Наум – Нона.

Лекарите уверили близките, че белите дробове не са засегнати и няма опасност за живота на мъжа. През цялото време семейството на Наум не знаело какво точно се случва с него. Няколко часа по-късно версията за състоянието на мъжа вече е друга.

Жена със сърдечно заболяване почина след отказан прием в столична болница

Така, след седем часа неизвестност роднините разбират, че 69-годишния мъж все пак е настанен в гръдна хирургия, а след още два часа чуват най-лошото.

„Към 19,30 ч. ни съобщиха, че ще бъде настанен в гръдна хирургия, където има едно свободно място. Ние го придружихме и видяхме, че е заето само едно легло. От 12.00 до 19.00 ч. той се лута по кабинетите. Беше в шок. В 20 ч. ни изпратиха да му вземем нещата. Баба и майка се качиха при него, но ги накараха да излязат, защото е започнал да се влошава”, каза още Нона.

След 21.00 ч. лекар съобщава на близките, че Наум е починал. Докторите не предоставят епикриза на семейството. Те получават само смъртен акт, в който като причина за смъртта е записано „тъпа гръдна травма”.  

 

 

От спешното отделение на болницата обясниха, че при приемането мъжът е бил неадекватен.

„Мъжът е дошъл с личен автомобил. Настанен е в противошокова зала. Не е обикалял по кабинетите – започнато е лечение. Имал е няколко различни травми и нарушена психомоторика. Бил е в шок, отказвал е да му правят изследвания, не е знаел къде е, не е искал да бъде лекуван. Налагало се е няколко пъти да бъде успокояван с медикаменти, за да бъде продължено лечението и да му бъдат направени нужните изследвания”, каза за NOVA Момчил Цветков – PR на плевенската болница.

По случая тече вътрешна проверка в болницата. От прокуратурата все още няма действия.

Още по темата гледайте във видеото.