Вижте какво направи Роберто Манчини на мача срещу Уелс

Италия на Роберто Манчини е впечатляваща и тотално преобразена. Италианците играят нападателен и комбинативен футбол. За последно „адзурите“ губят мач на 10 септември 2018 г. – 0:1 от Португалия в Лисабон в Лигата на нациите.

Как ходят на работа едни от най-скъпите футболисти в света (ВИДЕО+СНИМКИ)

С победата си над Уелс вчера, те изравниха рекорд на своите предшественици отпреди 82 години. Върхът в момента е точно 30 последователни двубоя без поражение, наредени от „скуадрата“ на Виторио Поцо – между 1935-а и 1939-а. Въпросният легендарен треньор печели първите две от четирите световни титли на Италия – през 1934-а и 1938 г. Роберто остави зад себе си Марчело Липи, под чието ръководство „адзурите“ бяха непобедени в 25 срещи.

Един от най-интересните моменти в мача срещу Уелс в неделя дойде в самия му край. В 89-тата минута наставникът на „Скуадра Адзура” направи изненадваща смяна. Той замени своя титулярен вратар Джанлуиджи Донарума и пусна в игра 34-годишния ветеран Салваторе Сиригу.

След края на срещата, Манчини заяви, че решението му е взето емоционално и е продиктувано от негов горчив предишен опит.

През 1990 г. Роберто Манчини е част от състава на "адзурите" за Световното първенство, което се провежда в Италия, но така и не записва нито една игрова минута. Това е и нещото, за което настоящият селекционер признава, че съжалява най-много в кариерата си.

И още нещо – с 3:0 над Швейцария във втория кръг на Група "А" на UEFA EURO 2020 селекцията на Манчини закръгли на 10 поредните си победи, и то без допуснато попадение. Головата разлика в тази серия е 31:0. Последният отбор, който е вкарвал на Италия, е Нидерландия – при 1:1 в Бергамо в споменатата Лига на нациите на 14 октомври миналата година.