Първенството изпълни една от основните си цели – срещна с великата игра възможно най-много хора в 11 различни държави

Европейското първенство по футбол изпълни една от основните си цели – срещна с великата игра възможно най-много хора в 11 различни държави. На терена прогресът на съставите от Източна Европа се оказа значим. Цели 10, включително Австрия, се оказаха на финалите, а 4 от тях продължиха във фазата на елинимациите, като Чехия спокойно може да претендира и за изненадата на първенството.

Какво е да играеш футбол за чест, достойнство и... за банкета след мача

Но голямата новина е отпадането още на осминафиналите на настоящия световен шампион Франция, вече бившият европейски първенец Португалия и вечно стигащият до трофеите тим на Германия.

В момента погледите са насочени към полуфиналите. Дания изживя своето прераждане след проблемите на Ериксен, но сега съставът започва да мечтае дори за купата. Ще може ли Англия да триумфира за първи път или пък някой от южноевропейските колоси в играта, Испания или Италия, ще открадне славата за себе си?

Отговорът на този въпрос ще намерите във видеото

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача. Финалът на първенството на 11 юли ще бъде излъчен съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.