Разговор с журналистите Иво Райчев и Борислав Борисов

В „Неделята на NOVA” журналистът и футболен коментатор Борислав Борисов призна, че винаги е бил за Англия на такива форуми. 

"Англия не е предишната Англия, сега играят прекалено практично, но победителите не ги съдят", добави той.

Според него се вижда, че отборите се променят, идентичността им се променя, което е свързано с млади футболисти, които играят за други държави.

"Тенденция е да има все повече натурализирани футболисти и това ще се засилва", добави коментаторът.

За него датчаните имат предимството да нямат много играчи в отбори, които са играли прекалено много мачове през изминалия сезон.

Борислав Борисов е убеден, че много отдавна Англия не е била в такова добро състояние и очаква да ги види на финала, както и да се реализира "изкуплението" на Гарет Саутгейт, който пропусна наказателен удар на "Уембли" през 1996 година.

В предаването журналистът Иво Райчев сподели, че е имало доста скучни мачове на англичаните, но резултатите са по-важни.

За отпадналите фаворите Райчев констатира: "Франция бяха надменни, Португалия бе жертва на егоцентризма на Кристиано Роналдо, а Германия имаше проблеми отдавна с треньора, но решиха да го оставят.

От полуфинала Англия - Дания той очаква истински спектакъл, а нарастващата сила на датчаните намира за впечатляваща.

"В единия полуфинал съм за Дания, а в другия за Италия, които играят отличен футбол", изрази предпочитанията си Иво Райчев.

Подробности от разговора гледайте във видеото