Надписите са направени с блажна боя по цялата спортна площадка

С нецензурни изрази и свастики осъмна дворът на 107-мо училище в София. Надписите са направени с блажна боя по цялото спортно игрище, като извършителите са оставили след себе си боклук, разрушена ограда и счупени пейки.

АГРЕСИЯ И ВАНДАЛИЗЪМ: Сигнали за тормоз в столичния квартал "Овча купел"

„Имахме церемония по награждаване на отличени математици в София – град. Преди нея мои колеги ме информираха, че в двора е рисувано. Изобщо не очаквах да заваря това, честно ви казвам – разплаках се. Целият ми съзнателен живот е минал в това училище. Знам колко усилия се полагат както от мен, така и от предишното ръководство, за да се поддържа училището в приличен вид. Резултатът е видим”, разказа директорът на училището Данко Калапиш.

Заловиха вандала, разбил надписа с името на Димитровград

Той разказа, че ежедневно в двора на училището откриват фасове, счупени бутилки. Централният вход се заключва, но в двора може да се влезе от няколко места. От ръководството опитвали да поставят и катинар, но той няколко пъти е бил разбиван. Нарушителите дори прескачат и оградата. Охранителните камери на училището не са успели да заснемат извършителите на вандалския акт, тъй като дворът не е осветен.

„Една от стените е подготвена като платно за рисуване. Зад бялата боя има изключително красив графит, направен от наши бивши ученици”, добави Калапиш. Съседи твърдят, че набезите са дело на младежи.