91% от пациентите, които са били в спешните отделения на болниците към вчерашния ден, са неваксинирани

За последното денонощие в Гърция са регистрирани 4608 нови случая на COVID-19, сочат официални данни от националната организация за обществено здраве. Това е най-високият денонощен брой новозаразени, регистриран от началото на пандемията. През изминалото денонощие в Гърция са направени 121 911 теста, като 3,78% от тях са положителни, предава "Катимерини".

Починалите през последните 24 часа в Гърция са 32. Настанените в спешните отделения на болниците, които са на апаратно дишане, са 326.

По-строги ограничения за неваксинираните в Гърция

Здравният министър Акис Скерцос каза по-рано днес, че 91% от пациентите, които са били в спешните отделения на болниците към вчерашния ден, са неваксинирани. Той подчерта, че данните показват, че ако ваксиниран се разболее от COVID-19, вероятността да развие тежки симптоми е 13 пъти по-ниска, отколкото при неваксинираните. Скерцос изчисли, че ако всички гърци са се били ваксинирали до момента, настанените в отделения за интензивно лечение пациенти са щели да бъдат над 6 пъти по-малко.

53,5% от цялото население на Гърция или 62,7% от пълнолетните жители на страната вече са напълно ваксинирани срещу COVID-19.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК