Това е бил първият момент, в който е имало потенциал да бъде поканен за министър, уточни той

Министърът на икономиката Кирил Петков обяви, че въпросът с канадското му гражданство е решен още на 21 април. Това е бил първият момент, в който е имало потенциал да бъде поканен за министър, уточни Петков. Според него няма риск някои от подписаните от него документи в ролята му на служебен министър да бъде оспорен.

Кирил Петков: Получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада (ДОКУМЕНТ)

Кирил Петков заяви още, че дали ще бъде част от следващ служебен кабинет зависи от развитието на ситуацията около третия мандат и волята на президента. И уточни, че засега не обмисля собствен политически проект, но би участвал в политическия живот под една или друга форма. Кирил Петков посети бившето военно летище „Равнец”, което трябва да се превърне в индустриална зона.

 „Има абсолютна документация, че тази апликация е изпратена на 21 април, както и потвърждаващи имейли от канадските власти. Датата 21 април е безспорна. Датата, която се тиражираше - 19 август, за мен е неразбираема, защото на 20 август ми се обадиха лично от емиграционните служби в Канада, за да ми кажат, че цялата процедура е завършена и всички документи са изпратени към посолството на Канада в Румъния. За мен истинската дата за отказ е 21 април. Хубавото е, че от днешна дата аз не съм канадски гражданин. И за всички, които не искат да съм министър, трябва да им се извиня”, заяви Петков.