Това стана ясно от изслушването на седем институции на днешното заседание на Комисията по ревизията

Комисията по ревизията изслуша седем институции относно действията, предприети от тях, по свидетелствата на земеделския производител Светослав Илчовски, представени в комисията в 45-ото Народно събрание. По време на изслушването стана ясно, че Европейската прокуратура се е заела със случая.

Припомняме, че в 45-ото Народно събрание Илчовски изнесе пред депутатите твърдения за корупционни практики, като намеси и името на бившия премиер Бойко Борисов. 

„В края на предишния парламент, предишната комисия изпрати сигнали с настояване за предприемане на действия от 10 институции. Според информацията, с която разполагаме, от тях да се задействали 3, от една от тях имаме отговор. Може и да са предприети още действия, за които не знаем”, заяви Мая Манолова.

„Европейската прокуратура, МВР и НАП са предприели действия, от Министерството на финансите има писмен отговор в който казват, че случаят не е от компетентностите на министерството”, добави тя.

От МВР докладваха, че по казуса са в непрекъснат контакт с Европейската прокуратура, като проверките продължават и в момента.

Мая Манолова посочи, че на следващо заседание на Комисията отново ще покани Светослав Илчовски.