Дуото обяви датите за европейско турне

Dead Can Dance се завръщат на сцените из Европа през идната 2022г. Те обявиха датите за европейско турне под името „Europa – 2022“, което ще протече през април, май и юни и ще мине и през България. Датата за София е потвърдена и е 14 май, а мястото е зала 1 на НДК.

Билетите тръгват в продажба от 17 септември. Ще можете да ги намерите и онлайн на https://bit.ly/DeadCanDance2022

След като през 2019 г. магнетичното дуо изнесе зашеметяващ спектакъл в препълнения Античен театър в Пловдив, то идва отново по покана на EventEase за още едно специално шоу.

Титаничното представление, което Dead Can Dance изнесоха тогава за предалата се пред силата на изкуството аудитория, ще се помни дълго от всички присъствали. Помним как за това събитие, в чиято основа беше излезлият по това време нов студиен албум Dionysus (PIAS Recordings, 2018), се говореше месеци наред. Тогава и групата, и публиката си дадоха негласно обещание да се видят отново. Ето че се случва.

Обиколката на тандема Brendan Perry и Lisa Gerrardand ще е с пълнокръвна банда музиканти. Ще бъдат изпълнявани композиции от цялата забележителна кариера и музикална съкровищница от записи на Dead Can Dance. Формацията ще се разходи из запаса си от издания, трупан в продължение три десетилетия, като включи в концертната програма любими класики от албуми като The Serpent’s Egg (4AD, 1988), Aion (4AD, 1990) и Into The Labyrinth (4AD, 1993).