Пострадалата е в болница

Криминалисти задържаха за часове мъж с 16 присъди, след като ограбил и пребил 82-годишна жена от село Тодор Икономово. Това съобщиха на пресконференция директорът на ОД на МВР - Шумен ст. комисар Георги Гендов и заместник-окръжният прокурор Орлин Куздов.

Малко след полунощ на 24 септември възрастната жена чула шум в жилището си. Станала да провери какво се случва и видяла мъж с маска, който я заплашил и поискал пари. Жената се опитала да се защити с малка брадва, но нападателят й я взел. След това й нанесъл удари с ръце в главата и тялото, след което откраднал от дома й 200 лева и златни накити. Жената е откарана в МБАЛ - Шумен, с фрактури на ръката и бедрото. 

10 години затвор за французин, блудствал с деца у нас

По думите на Куздов за около два часа полицаите са установили и задържали 44-годишния нападател. У него е намерена и банкнота от 50 лева, по която имало следи от кръв. При претърсване в обитаваното от мъжа помещение е установена и брадвичката, която отговаряла на дадените от възрастната жена обяснения. Той отричал да е ходил в дома на жената, но изготвената експертиза доказала, че кръвта по банкнотата е на 82-годишната жертва.

След доклад на материалите и с постановление на прокурор, 44-годишният мъж е задържан за срок от 72 часа и е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Майка преби до смърт 2-годишното си дете

При справка станало ясно, че през август мъжът е бил обявен за издирване от РУ- Провадия, като подсъдим по дело на местния Районен съд, бе съобщено на пресконференцията.

Във видеото ви припомняме за друг случай на агресия, при който пострада млада жена.

Източник: БТА