Музикантката е видяна за последно на 20 септември

Талантлива българска музикантка е в неизвестност в Лондон вече седмица. Английската полиция пусна апел, че е загрижена за 26-годишната Пенка Петкова и търси информация за нея. Петкова е видяна за последно от своите съквартиранти на 20 септември. Оттогава е и последното й съобщение в социалните мрежи. Телефонът й е изключен.

Сигналът в полицията е подаден, след като жената не се появява на концерт във вторник. Диригентът Томас Бланд призова в социалните мрежи за информация. Той я определи като изключително талантлива вилончелистка. Петкова е преподавала вилончело в колеж по изкуства. Самата тя е завършила театрално училище, в което е учил Даниел Крейг – актьорът, изиграл Джеймс Бонд. Петкова е приета в учебното заведение със стипендия. По-късно е награждавана и в България, и в чужбина за заслугите си в сферата на музиката.

Съобщението за нейното изчезване идва само няколко дни, след като 28-годишна учителка бе убита в Лондон, което предизвика серия от протести и искания за повече сигурност по английските улици. По данни на неправителствени организации 98 000 души изчезват годишно във Великобритания.