Задържани са петима души

Гръцката полиция използва сълзотворен газ в центъра на Атина срещу група анархисти, които нападнали полицаите, съобщава в. "Катимерини". Сблъсъкът е възникнал след шествие на анархисти, които протестирали срещу исканията на властите да вземат ДНК проби от задържани по-рано представители на анархистки групи, съобщи телевизия ЕРТ-1.

След шествието, в което участвали около 150 души, група протестиращи нападнала полицаите с пожарогасители. Силите на реда отговорили със сълзотворен газ. Задържани са петима души, а един полицай е ранен.

Властите настояват да вземат ДНК проби от 14 заподозрени, за да бъде установена съпричастността им в акции по окупиране на университети и други сгради. Съдебната заповед е свързана с продължаващото разследване на окупацията на кабинета на ректора на Националния технически университет в Атина през ноември миналата година. След този случай, днес следобед избухнаха нови сблъсъци между полицаи и анархисти в района на квартал "Екзархия". Групи маскирани младежи са барикадирали улици в центъра на Атина с кофи за боклук и провокират полицаите, информира "Катимерини".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА