Трагедията се разиграва на стълбите в болницата пред очите на близките му

Възрастен мъж починал, минути след като бил изписан от COVID отделението на болницата в Елхово. 69-годишният мъж е издъхнал, още преди да напусне сградата на лечебното заведение. Трагедията се разиграва пред очите на близките му, които са там, за да го приберат вкъщи.

Съпругата на починал с COVID-19 в Пловдив: Той лежа 20 мин. без кислород на площадка между етажите в болницата

„Баща ми беше настанен в болница на 18 октомври с двустранна бронхопневмония. В началото състоянието му беше по-леко, започна да се подобрява, но после се влоши. Имаше нужда от кислород, поставиха го на апарат. Вечерта преди да го изпишат, ми казаха, че състоянието му се подобрява, но остава критично. Казаха, че е започнал да изхвърля течности, което е добър знак, но следващите 3-4 дни са критични и трябва да го наблюдават”, разказа Иванка Георгиева, дъщеря на починалия.

На сутринта обаче мъжът е изписан. За това разбира близка, която всяка сутрин му носи храна. Роднините му не са уведомени. Мъжът не е можел да се движи и състоянието му било тежко, твърди дъщеря му.

АБСУРД В ПЕРНИК: Пациенти с инвалидност и коронавирус оставени в студен коридор

„Поисках да ми кажат как е. Дойде една санитарка, връчи ми епикризите и едва ли не ни изгониха. Докато слизахме по стълбите в болницата, състоянието му се влоши. Виках за помощ, звънях, но никой не дойде. Стояхме 15-20 минути на стълбите. От Бърза помощ дойдоха, когато вече беше починал”, разказва внукът на възрастния мъж.

От болницата заявиха за NOVA, че ще отговорят писмено на всички запитвания, но до момента позицията им не е представена. Близките на мъжа са сигнализирали разследващите органи. Прокуратурата се е самосезирала по случая.

Репортер: Димитър Иванов

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.