Вероятната причина за инцидента са паркирали автомобили в аварийното платно

Тежка катастрофа стана тази сутрин между камион и два автомобила на пътя София-Калотина. Един загина, а други петима бяха ранени. Жертвата е бивш служител на полицията. Сред ранените са и гранични полицаи. Един от пострадалите отказва преглед и хоспитализация, други трима са докарани в „Пирогов”. Става дума за мъже на 35,43 и 51 години. Знаем, че състоянието на единия е по-тежко, а останалите са освободени за домашно лечение. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ТУК

Малко след 07.30 ч. камионът е набил рязко спирачки, а една от колите се ударила в него отзад. Шофьорът на следващия автомобил също не успява да реагира и се забива в първата кола. 

Каква е причината за инцидента – тепърва разследващите ще проверяват. Засега основната версия е мъгла. 

 

Вероятната причина за инцидента са паркиралите автомобили в аварийната лента на платното, смятат от Пътна помощ.

"Няколко пъти вече ни викат за инциденти, поради същата причина. Многократно сме сезирали Областната дирекция да бъдат премахнати тези автомобили. При забавяне на КПП "Калотина" водачите отбиват и спират именно там", обясни собственикът на фирмата за Пътна помощ Стоян Мулетаров.   

Шофьорите и на трите превозни средства са тествани за алкохол и наркотици. Пробите им са отрицателни. 

Прокуратурата се е заела с разследването на инцидента. По информация на държавното обвинение, първо една кола се е ударила в движещия се пред нея камион с полуремарке. Последвал сблъсък в лявата задна част на камиона от друга лека кола, в която пътували служители „Гранична полиция". Вследствие на катастрофата пътуващият във втората кола 62-годишен мъж загинал на място. Водачът на автомобила и другият пътник са транспортирани в болнично заведение. Водачите на камиона и първият автомобил не са пострадали. Двамата са тествани за употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, като пробите са отрицателни.

Движението в участъка беше ограничено в посока Калотина, като трафикът се отклоняваше през обходен маршрут: Сливница – Алдомировци – Бърложница – Драготинци – Габер – Драгоман. Движението се регулира от "Пътна полиция". Движението вече е възстановено. 

Предвид намалената видимост поради мъгла, апелът към водачите е да шофират внимателно и с достатъчно дистанция. Движението се пренасочва по обходни маршрути. Огледите на място продължават. В него участват и представители на Военна прокуратура. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.