Тя си спомни за момента, в който баща й е избран за президент

За ролята на президента и за цената да си толкова близо до държавния глава - говори дъщерята на д-р Желю Желев - Станка. Той е първият демократично избран президент на България.

Тя си спомни за момента, в който баща й е избран за президент. "Бях в Рила с приятели. Буквално всички слушаха един транзистор - какво става с Великото Народно събрание. Всеки един се интересуваше какво става в държавата. За мен беше голям шок, най-неочакваното нещо", разкри Станка.

СПОМЕН ЗА ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ: Говори дъщерята на първия демократично избран президент

В първия момент не е могла да повярва. "Не бях щастлива. Осъзнах, че това не е нещо, за което баща ми е искал и се е борил. Той поемаше това като дълг. Не се е стремял към него", обясни тя.

Станка споделя, че мечтата на Желев е била да бъде преподавател по философия. "Животът ни се промени. Вкъщи вече имаше бодигардове. Това за мен беше ужасен шок. Въпреки това никога не съм се страхувала за живота си", заяви тя. И допълни, че баща й винаги се е водил от убежденията си и от това, което смята, че ще е най-доброто за България.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.