Той отказал кислородотерапия, за да не изгори дробовете му

Мъж на 27 години, заразен с COVID 19, почина в ИСУЛ. Лекарите в лечебното заведение установили, че човекът е с фалшив зелен сертификат. Пред NOVA д-р Кирил Пеев разказа, че мъжът е приет през Спешното отделение с остра дихателна недостатъчност.

Ръст на пациентите с COVID-19 в интензивни отделения

Пациентът изразил мнение, че кислородотерапията би изгорила белия му дроб и не използвал кислородната маска. Прилаганото лечение пък не давало резултат. Така се появили съмненията защо процедурите не действат при млад човек, без придружаващи заболявания и ваксиниран. Стигнало се до разговор с мъжа, в който той признал, че е с фалшив зелен сертификат.

Първи случай на новия вариант на COVID e засечен в Европа

От болницата изказват съболезнования не близките на починалия и предупреждават, че фалшивият сертификат не е решение. „По този начин вредят и на себе си, и на другите. Или се ваксинирайте, или се пазете. Това е моят апел. Вярвайте на лекарите, на които имате доверие, не се поддавайте на провокативни мнения от непроверени източници. Все пак работим с медицина на доказателствата, а не просто мнения на този или онзи”, добави д-р Пеев.  

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.