Един от най-изтъкнатите специалисти е с неоценим принос за развитието на треньорското образование у нас

На 30 ноември ни напусна един от най-изтъкнатите специалисти и методисти в историята на футболната играта у нас проф. д-р Ангел Шишков, информира Gong

От Българския футболен съюз излязоха със съобщение: 

"Българският футболен съюз с прискърбие съобщава, че вчера ни напусна един от най-изтъкнатите специалисти и методисти в историята на играта у нас – проф. д-р Ангел Шишков.
 
Той е роден през 25 февруари 1944 г. в Брацигово. През 1970 г. печели конкурс за преподавател в треньорската катедра на Висшия институт за физическо възпитание и спорт. Между 1986 и 1993 г. е ръководител на катедра „Футбол и Тенис“ към НСА.
 
Един от специалистите с най-голям принос за развитие на треньорското образование у нас. Ръководи в продължение на 12 години Треньорската школа по футбол и благодарение на изключителната му експертиза е адаптирана най-модерната методология в обучението и подготовката на треньорски кадри в България според изискванията на Европейската и Световната футболна централа.
 
От 1979 г. е лектор при треньорския панел към УЕФА и ФИФА.
 
Българският футболен съюз и лично президентът Борислав Михайлов изказват искрените си съболезнования към семейството и близките на проф. д-р Шишков.
 
Поклон пред светлата му памет!"
За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.