По думите му БСП няма никакви възможности за реализиране на политики

"Нелепо е да се прави коалиция между приватизаторите и приватизираните. Корнелия Нинова послъгва, че няма договорка за постове". Това заяви бившият лидер на БСП, депутат от левицата и председател на НС (2013 г.–2014 г.) Михаил Миков в студиото на "Денят на живо".

Мнението му е, че тежестта на БСП пада, а партията се превръща в златен пръст. "Тя все повече се губи в дясното море в парламента. Положението е изключително тежко, влиянието на лявата политика е сведено до минимум. Днес БСП няма никакви възможности за реализиране на политики", каза той. 

По повод оставката на Нинова и кандидатурата на Крум Зарков той е категоричен, че няма значение кой ще е новият лидер на БСП, защото организационното състояние и авторитета на партията са на дъното. "Оттук насетне смяната на персонажите няма да повиши авторитета на заведението", допълни Миков.

Според него все повече избледнява каузата с изчегъртването на Борисов и все повече ще излизат на повърхността противоречията. 

Миков: Корнелия Нинова ще направи всичко, за да бъде преизбрана

"Не само правителството, а и мнозинството трябва да приключва със срещите по моловете, да подпишат тази нощ споразумението и утре да влязат с избран председател на НС. Пиарът приключва, започва сериозната работа", сподели Миков.

По думите му председателят на НС трябва да вкара спокойствие и мир, да вдигне авторитета му и да реши законодателните проблеми.

За него е нелепо да се правят предложения след като не се знае как ще изглежда макрорамката на бюджета.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.