Охранителни камери са заснели дръзкия обир

Грабеж в магазин за хранителни стоки във Варна. Случаят е от 19 октомври, но полицията все още издирва извършителя. На записа от охранителните камери се вижда как въпросният крадец задига оборота на магазина и брутално изблъсква касиерката, която се опитва да му окаже съпротива.

„В магазина след 4 часа сутринта влезе клиент, който поиска кисело мляко. Взе си го от витрината, плати го и излезе, след което заключих вратата. След около 20 минути той се върна, пак си взе мляко и дойде на касата. В момента, в който тя се отвори автоматично, за да му върна рестото, той посегна, удари ме и скочи върху металната каса. Опита да ме удари и с част от кантара, но адреналинът ми беше много висок и опитах да му заклещя ръката с чекмеджето на касата. Тогава той още повече озверя, започна да ме удря, а аз да блъскам чекмеджето. Последва размяна на удари”, разказва пострадалата касиерка, която пожела да остане анонимна.

Въпреки усилията й, мъжът успява да открадне около 140 лв. от касата. Жената натиска паник бутона. На място пристигат екипи от охранителна фирма и от Първо РУ.

„Кадрите са само част от един „сериал”, в който участваме от доста години. Тези ситуации са ежедневие, предполагам - и при други колеги. Пътеката ни е отъпкана – веднага информираме полицията и подаваме записи от охранителните камери. От всички случаи с кражби, които сме имали досега, голяма част от извършителите са познати на полицията и задържането им отнема няколко часа. Сега случаят не е такъв и въпреки че този човек се вижда добре на камерите, той все още не е заловен”, разказа управителят на веригата магазини.

От полицията апелират, ако някой разпознава мъжът от кадрите, да се обади на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.