Според Съвета на директорите тя нанесла сериозни финансови щети на ДКК

КПКОНПИ изпрати материалите от проверката на изпълнителния директор на „Държавна консолидационна компания“ ЕАД Ваня Караганева на Софийска градска прокуратура.

Освобождават трима членове на Съвета на директорите на ДКК

Дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ е изискала документи от Съвета на директорите на „ДКК“ ЕАД и от Министерството на икономиката. Снети са обяснения от бившите членове на Съвета на директорите - Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска, от самата Караганева, както и от служебния министър на икономиката Даниела Везиева.

ДКК: Агенцията по вписванията не отписа Караганева

Проверката е започнала след прессъобщение на интернет-страницата на „ДКК“ ЕАД на Съвета на директорите на дружеството, в което се твърди за извършени противозаконни действия, „които нанасят сериозни финансови щети на ДКК, съответно на държавата“. Допълнително е получено и постановление на прокурор от СГП, с което на Дирекция „Противодействие на корупцията“ се възлагат определени задачи.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.