Хората твърдят, че ще останат без достъп до домовете си

Недоволство в Дупница преди петъчната сесия на общинския съвет. На нея се очаква да се вземе решение дали да се одобри предложение за продажба на общински имот.  Според притеснените хора, с които ще ви срещнем след малко, ако това се случи, то ще доведе до затваряне на съществуваща улица и ограничаване на достъпа до жилищни сгради и промишлена зона.

Протест срещу еднопосочното движение в "Света Троица" в София

„Това е поредната общинска неразбория, която изкарва хората от работните им места. На скицата, с която разполагаме, се вижда теренът, който е закупен от инвеститорът. На нея е очертана улицата, която ще се разшири, ако се реализира проектът, който ще гласува общинският съвет. Това ще доведе до затваряне на достъпа до базите на три работещи фирми в района”, заяви Георги Илиев, един от недоволстващите срещу проекта.

По думите му улицата ще стане с ширина 2,30 метра, което не отговаря на изискуемите стандарти за достъпност до обектите.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.