Малки и големи ще могат да се спускат от днес

Днес откриват зоната за спускане с шейни на Витоша. Това ще бъде втората година, в която малки и големи софиянци и гости на града ще могат да се пързалят свободно, без да пречат на скиори и сноубордисти. Инициативата е на фондация „София – европейска столица на спорта”. Предстои организация на много снежни партита с аниматори, които да допринесат за пълното настроение на своите посетители. Откриването съвпада и със старта на ски и сноуборд сезона на Витоша.

„Миналата година стартирахме пилотно с идеята да обособим част от планината, която да е само за шейни. Масово хората се качват на Витоша, за да карат шейни и го правеха по пистите, заедно със скиорите и сноубордистите, което не е безопасно. Имаше нужда от тази зона - миналата година беше много успешна, затова я подготвихме за втори сезон”, обясни Дамян Диков от Фондация „София - европейска столица на спорта”.

Пистата за шейни е отворена за всички за свободно ползване. Зоната е маркирана с табели и може да бъде открита лесно. През днешния ден отваря и пистата за скиори и сноубордисти.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.