Сотир Цацаров също ще бъде сменен, допълни депутатът

В специалната поредица по NOVA NEWS - „7 със 7”, Лора Инджова ни среща със седем представители на седемте политически партии, част от 47-ото Народно събрание. Тази вечер в „7 със 7” говори  депутатът от ПГ на „Продължаваме Промяната” инж. Росен Костурков.

Основен приоритет на новото управление ще бъде преструктурирането на КПКОНПИ. Това заяви Росен Костурков от ПП „Продължаваме Промяната”. По думите му Сотири Цацаров също ще бъде сменен.

„Основен приоритет е промяна в закона за КПКОНПИ и преструктурирането й. Фигурата на Цацаров също ще бъде сменена. Лицата в институцията са проблем, очевидно е, че са компрометирани. В прокуратурата да има позиция, която един път назначена, да не може да бъде сменяна, не  е добре за демокрацията. Ще видим дали ГЕРБ и ДПС ще са колаборативни за промени. Засега не се усеща такава нагласа”, смята той и допълни, че сред останалите приоритети ще бъде смятана на членовете на КЕВР, които са с изтекъл мандат, както и приемането на бщджетната рамка за 2022 година.

Тома Биков: Компроматната война срещу ГЕРБ започна заради нарушени икономически интереси

Във връзка със обсъждането на зеления сертификат за влизане в НС, депутатът обясни, че има внесено предложение от „Демократична България”, което предстои да бъде разгледано.

„Приехме решение във връзка със заседаването на карантинирани депутати от вкъщи. От темата, обаче се възползваха ГЕРБ и изместиха дебата в друга посока”, допълни Костурков.

По отношение на допълнителните икономически стимули за ваксинация за възрастните хора Росен Костурков обясни, че мярката е в правилната посока.

„Това са най-уязвимата група. Така ще бъдат защитени и ще бъде подпомогнат бюджетът им”, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.