Разговор с председателя на синдикат „Образование” в КТ „Подкрепа” Юлиан Петров

Голяма част от заразените учители и ученици не са установени с направените в училище тестове. Това каза в ефира на „Твоят ден” председателят на синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” Юлиан Петров.

„Тестовете са несъвършенни. Не сме против тях, но оспорваме технологията им и мястото, на което се провеждат. Това създава големи затрудения. Дори РЗИ не признават резултатите от тях, а прави нови”, обясни той.

Според Петров 51% от учителите вече са ваксинирани и имат нагласа за поставянето и на бустерна доза.

Осигурени са тестовете за учениците до средата на януари

„Учителите са представителна извадка и дават добър пример. Въвеждането на зелен сертификат за преподавателите обаче ще направи функционирането на образователната система невъзможно. 10-15% от учителите все още не са вакснирани, вероятно няма и да го направят”, коментира още Петров.

Предстои среща с образователния министър, на която фокусът ще бъде поставен върху функцията на училищата по време на пандемия. „Ще се анализира каква е ефективността на така работещата схема. Ще се обърне внимание и на спецификите на онлайн обучението”, обясни председателят на синдикат „Образование”.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.