По думите й Кирил Добрев има достатъчно прегрешения към БСП

"Отмяната на караула във властта и всичко сътворено от ГЕРБ е тежка демонстративна корупция и пълно оттегляне на съдебните и правоохранителните органи от тематиката, затова е изисквало намесата на новите органи. Присъствието на марионетките на ГЕРБ в съдебната власт е все още значително. До смяната на главния прокурор ГЕРБ ще има сериозен защитник. Няма да се направи нищо, засягащо интересите им - както на Борисов, така и за Нанков и други министриТова заяви в "На фокус" юристът и политик Татяна Дончева.

За нея парламентарната група на БСП е посредствена. Нинова искаше лакомо да влезе в правителството. Кирил Добрев има достатъчно прегрешения към БСП, имаше няколко председатели, които ако бяха обективни, нямаше да го правят важен фактор. Крум Зарков има качества, но шансовете не зависят от това. Корнелия Нинова няма да поиска да си тръгне, ако ще да остане сама на кабинета си със стола си. Тя е вманиачена по този стол. На Конгреса ще каже "оставка идва от оставам", смята тя.

Тя определи Иван Гешев като чист оперативен работник от милиционерското училище. "Аз и Движение 21 сме отворени за сътрудничество и съвет към новата власт", разкри Дончева.

СКАНДАЛЪТ С ТАТЯНА ДОНЧЕВА: Размяна на нови обвинения между ИТН и ИБГНИ

По думите й кюлчетата от снимките с Борисов, както и барселонската къща са много драстична работа. "Гешев е прекалено зависим от кръговете на Пеевски и Борисов. Той не е играч, който ще смени коня в движение или ще се хвърли в обратния влак. Борисов е подбрал постове с хора, които държи, затова Гешев ще бъде лоялен", подчерта Дончева. И определи като пунтипластика подаряването на цветя на новия правосъден министър.

Делото срещу Тошко Йорданов за обезщетение по граждански ред още няма дата. "Всички мераклии за министри трябва да бъдат удовлетворени. Желая успех на Радостин Василев в спорта. Само едно нещо ще кажа, няма спортни адвокати", посочи тя. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.