Страната се бори с нов пик на заразата

Съединените щати изпращат още хиляда военни лекари в някои региони в опит да помогнат на претоварените заради Омикрон болници. Президентът Джо Байдън съобщи, че екипи от 7 до 25 военни ще пристигнат в шест щата. Целта е да подпомогнат лечението на COVID болни в интензивните отделения.  

Новият антиCOVID план на държавата: Определиха 4 етапа за затягане на мерките

Междувременно, здравните власти  поръчаха допълнителни 500 милиона COVID теста, за да се справят с нарастващото търсене.  А върховният съд на САЩ блокира решение на президента Байдън за задължително ваксиниране или тестване на персонала в големите предприятия. Задължителна ваксинация срещу COVID-19 остава за здравните работници във федералните учреждения.

„Ръстът на новозаразените се отразява на болниците. Всички здравни работници са герои и аз съм благодарен за работата им. Но ние сме подготвили нови стъпки в плана за борба с COVID-19”, заяви американският президент Джо Байдън.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.