Безкрайно сме обидени, наранени и шокирани от случилото се, каза още тя

Агресия и насилие над лекар в Русенско. На живо в социалните мрежи се излъчи видео, в което се вижда, че Венцислав Ангелов, известен с прякора Чикагото, нахлува в кабинета на медик. Лекарят е д-р Ивайло Иванов. Пред NOVA Ангелов заяви, че лекарят го е нападнал първи. Пред екип на телевизията д-р Иванов отрече да е упражнил физическо насилие.

Остра реакция дойде и от Българския лекарски съюз.

Агресия срещу лекар заради поставена ваксина (ВИДЕО)

„След заседание на УС на БЛС излязохме с декларация. Национално сдружение на общопрактикуващите лекари също излезе с решение. Ние ще ангажираме и ще заплатим правната помощ на нашия колега. Всеки един лекар може да разчита на БЛС, както и на Националното сдружение, които да застанат зад гърба му и да окажат всякаква помощ”, заяви д-р Гергана Николова - общопрактикуващ лекар и член на БЛС.

„Безкрайно сме обидени, наранени и шокирани. В 21 век един мъж е свален и душен на пода в мястото, в което той ежедневно помага и се грижи за болните. Този колега е отишъл сам в едно село, за да се грижи за хората и така на тях не им се налага да търсят друго далечно лечебно заведение, в което да се лекуват”, каза още тя.

Задържаха мъжа, нападнал медик заради ваксина

„Какво казваме с това на обществото? Дали новозавършилите лекари ще останат да работят в държава, в която лекар може да бъде свален на пода там, където работи? Колко от лекарите ще решат да отидат в селските здравни служби, където могат да станат жертва на агресия?”, коментира още тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.