„Осиновяването на домашно животно е много отговорен акт. Това е като да имаш дете“, признава водещият

Водещият представи прогнозата за времето в компанията на Джако, изоставено домашно куче, спасено от „Stray Angels“.

Лицата на Прогнозата за времето на NOVA се превърнаха в посланици на доброто като стартираха инициативата „Време за надежда“, чрез която търсят бъдещо семейство на изоставени четириноги приятели. Водещите призовават хората да правят осъзнат избор при осиновяване на бездомно куче, напомняйки че това решение е и голяма отговорност. Те ще проследяват историята на всяко едно от тях в рамките на инициативата.

„Джако е едно много добро и енергично 10 годишно куче. Има прекрасни изградени  навици. Бил е домашен любимец и ай-вероятно е изхвърлен, защото е болен. След като е спасен от организация „Stray Angels“, той е лекуван и в момента е в добра форма. Само че….все още е сам и се нуждае от приятел. Въпреки преживяното той вярва в хората. Търсим неговият човек, който да му даде грижа и любов“, представя партньора си водещият на Прогнозата за времето.

„Бих си взел куче ако имам повече свободно време, тъй като осиновяването на едно животно е много отговорен акт. Това е като да имаш дете. Тъй като много пътувам, предпочитам ако имам животно у дома, да имам и достатъчно време да му обърна внимание. Джанго е душичка и иска всяка вечер да седнеш до него и да го погалиш малко“, признава Ники.

Идеята за инициативата „Време за надежда“ се заражда преди две години и благодарение на партньорството с организацията „Animal Rescue“, фондацията „Четири лапи“, неправителствената организация Stray Angels, както и на приютите за бездомни кучета на общинско предприятие „Екоравновесие“, тя вече е факт.

Контакти за осиновяване:

+359 888 241 161

www.strayangels.org

bgstrayangels@gmail.com