Това е изключително рядък феномен

Тази седмица в национален резерват в северната част на Кения се родиха слончета близнаци, което е рядък природен феномен, съобщи Би Би Си. Мъжкият и женският екземпляри са забелязани за първи път от екскурзоводи, които са били на сафари в резервата Самбуру през уикенда.

Гладен слон нахлу в кухнята на семейство в Тайланд (СНИМКИ+ВИДЕО)

Това е едва вторият случай на слонове близнаци, срещани някога от местната благотворителна организация за опазване на природата "Спасете слоновете". От там твърдят, че само 1% от ражданията на слонове са близнаци, като последният известен случай е регистриран през 2006 г.

Пред информационна агенция Ройтерс основателят на благотворителната организация д-р Иън Дъглас-Хамилтън заяви, че това е критичен момент за малките, тъй като последните близнаци, родени преди 15 години, не са оцелели дълго след раждането си. Много често майките нямат достатъчно мляко, за да изхранват и двете бебета, добави той и каза, че всички "стискат палци за оцеляването им".

Почина слоницата Артайда – най-възрастното животно в Софийския зоопарк

Африканските слонове имат най-дългия период на бременност сред всички бозайници. Те носят малките си в продължение на почти 22 месеца и раждат на всеки четири години.

Търговията със слонова кост и загубата на жизненоважни местообитания са довели до включването на слоновете в Червената книга на застрашените видове на Международния съюз за защита на природата

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС