Следващото заседание на съда ще бъде на 11-и март

Окръжният съд в Благоевград даде ход на делото срещу Кристина Дунчева от Сандански, която е обвинена в жестокото убийство на двете си деца.

Настаняват в психиатрия майката от Сандански, обвинена в убийството на децата си

В самото начало на съдебния процес Дунчева припадна, като се наложи намесата на спешни медици.

Следващото заседание ще бъде на 11 март, когато ще се разпитват вещи лица.

Делото за убийство на деца от собствената им майка влезе в съда

Към жената има и предявен иск от съпруга ѝ – Георги Трайков, за изплащане на кръвнина в размер на по 350 000 лв. за двете им деца.

Дунчева живеела на семейни начала с Георги Трайков в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 г. се ражда синът – Васил, и две години по-късно – дъщерята Ивон.

На 19 ноември 2020 г., докато била у дома с децата си, Дунчева извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях и се насочила към децата. Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си син, а след това - на 3-годишната си дъщеря. Въпреки виковете на децата, които плачели от болка и ужас, тя ги завела в детската стая и продължила да им нанася множество силни удари с ножа, твърдят от Прокуратурата. Съдебно-медицински експертизи доказват, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите. Дунчева бе настанена в психиатрия в Ловеч, където бяха извършени експертизите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.