Разказ от първо лице на Иван Илиев

Трагичният инцидент с умиращата пред очите на детето си жена във фоайето на Спешно приемно отделение във Враца – тема, която надали е оставила някого безразличен, предизвика редица въпроси. Защо мъжът, заснел клипа, живее между благодарността на близките и упреците в социалните мрежи. Можел ли е да направи друго, вместо да снима? Как в същите социални мрежи се приемат жестовете на решилите да помогнат на осиротялото дете и семейството му? Има ли още какво да кажат протестиращите?

Нужна ли е промяна в медийната етика при отразяването на лични трагедии

„Може би е могло да помогна някак, но като чух, че се случва нещо нередно, се възмутих и започнах да снимам с телефона си”. Това разказа в ефира на NOVA Иван Илиев – мъжът, който е заснел 43-годишната жена пред Спешно отделение във Враца.

Нов протест пред Спешното отделение във Враца (ОБЗОР)

„Ако не се дава публичност на такива неща и те не стигат до медиите, това щеше да бъде поредният потулен случай”, каза Мая Методиева, която е администратор на Facebook платформа, където се събират дарения за детето на починалата жена.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.