15-годишната състезателка по фигурно пързаляне е дала положителна проба за триметазидин, вещество в лекарство за сърдечно възпаление

Звезда на руското фигурното пързаляне Камила Валиева проведе днес обичайната си тренировка, въпреки че вчера вечерта се появиха информации, че е дала положителна допинг проба, пише Gong.

Руското издание RBC съобщи, че 15-годишната Валиева е дала положителна проба за триметазидин, което е вещество в лекарство за сърдечно възпаление и не подобрява спортното представяне.

Пробата е дадена преди Игрите в Пекин, а възрастта на Валиева прави ситуацията по-сложна, тъй като според правилата на Световната антидопингова агенция случаите с непълнолетни се разглеждат съответно "фактите и обстоятелствата по случая".

Днес Валиева не показа никакви признаци на притеснение по време на тренировката си на ледената пързалка. Рускинята е спрягана за фаворитка за титлата на сингъл при жените. 

В скоро време се очаква крайно решение по казуса от страна на Международния олимпийски комитет, тъй като надпреварата на сингъл при жените започва във вторник, 15 февруари.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Илиян Ушеров