Младата надежда на България в космонавтиката се завърна от обучение във Флорида

Младата надежда на българия в космонавтиката се завърна от обучение на НАСА в Съединените щати. За да стигне до Флорида Татяна от Добрич получи помощ от рапъра Явор Янакиев - 100 кила.

Докато била в Съединените щати Татяна постоянно си пишела със 100 кила.

"Треперихме всеки ден, аз си лягам много късно, четри часа е при мен, а при Танчето е нормално - успяхме да си пишем всеки ден", обясни рапърът.

Така някъде в небето на Флорида се срещат мечтите на едно момиче от Добрич и желанието за промяна на един рапър от Варна.

Кой написа песен за 100 кила и ще се превърне ли в песен

"Всяка втора моя дума в Щатите беше - "ами, да - но това идва от България". Защото говореха за космическа храна, обаче не знаят, че всъщност голяма част се произвежда тук в България или, че хидропониката е разработка на доц. Таня Иванова. Мислят, че сме страна от третия свят, а толкова много страхотни неща се развиват тук, много ме жал, че се налага да се развивам в чужбина, просто .. ако можех тук да правя всичко, което правя зад океана щеше да е страхотно", признава тя.

Единствения проект, подкрепен от НАСА, който тренира бъдещи астронавти за суборбитални полети събира едни от най-добрите умове в света. Част от тях вече са астронавти.

Повече по темата гледайте във видеата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.