По думите му Китай опитва да играе ролята на посредник

"Натискът ще е в крайна степен, целта е свалянето на правителството и промяна във властта - демилитаризация и денацификация. Става дума за атака срещу суверенно правителство. Бедата е, че Западът в известна степен подведе Украйна, като заяви, че стои зад тях. Русия ще тръгне към преговори, ако има дипломатически посредник-буфер ". Това заяви журналистът Валерий Тодоров за NOVA NEWS.

По думите му не се вижда възможност за дипломатически диалог. "Русия ще води диалог при пълна капитулация на Украйна. Китай опитва да играе ролята на посредник. Трябваше едновременно с натиска да се води диалог, САЩ и НАТО надцениха влиянието си над Путин", смята той. И допълва, че на сепаратистите не са получавали социални помощи и пенсии.

Зеленски към Путин: Нека седнем на масата за преговори, да спрем загубата на човешки животи

"Голямата трагедия е хуманитарната. Украинската армия ще даде отпор, но какво правят гражданите, които нямат информация. Истинската картина никой не знае. Някои медии си позволиха да разпространяват непроверена информация", посочи Тодоров.

Според него има странен парадокс - украинците упрекват своите, че не са взели мерки, а руснаците не приемат атаката срещу братски народ. "Възможно е Путин да се страхува, че Украйна ще произведе ядрено оръжие. Инвазията вече засяга интересите на страни от НАТО", отбеляза журналистът. И уточни, че в момента няма правила на преговори, а споразуменията са нарушени. "Ние вероятно ще сме най-засегнатата страна - доставките на енергия, транспортните коридори, хуманитарните проблеми заради българската диаспора. Трябва да има зелен коридор за тях", категоричен е Тодоров. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.